shutterstock_116023045.jpgGSM alapú kommunikáció

A GSM alapú rendszerek a mobiltelefonok elterjedésével jelentek meg. Egyik fajtája a beszédcsatornán keresztül működő, mely a riasztó központ jelzéseit telefon hívás formájában továbbítja a felügyeleti központ felé egy GSM berendezés segítségével. Hátránya, hogy telefonköltséget generál, feltöltős kártya alkalmazása esetén előfordulhat, hogy lefogy a kredit a kártyáról, így a riasztó nem tud jelenteni a központ felé.

Másik típusa az adatátviteli csatornát alkalmazó GSM megoldás, mely sokkal megbízhatóbb, ugyan drágább átjelzési forma a sűrű jelzésátvitelnek köszönhetően. A GSM alapú rendszer előnye, hogy a kommunikátor nem csak a távfelügyelet felé képes kommunikálni, hanem az ügyfél saját telefonjára is. További előnye, hogy olyan helyre is telepíthető riasztórendszer, ahol nincs a vezetékes telefonvonal kiépítve, de igény van a megfigyelőközponthoz való bejelzésre. A készülékek SMS küldésére alkalmasak illetve a szolgáltató által küldött SMS-ek továbbítására, így a készülék használója értesülhet a kártya egyenlegéről vagy az érvényességi időtartam lejártának közeledtéről.

www.tavfelugyelet.com

Szerző: Távfelügyelet  2012.10.31. 14:10 Szólj hozzá!

Címkék: biztonságtechnika vagyonvédelem őrmester távfelügyelet lakásriasztó

A bejegyzés trackback címe:

https://tavfelugyelet1.blog.hu/api/trackback/id/tr844882000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása