shutterstock_117806362.jpgshutterstock_118080229.jpg

Napjainkban eryre nagyobb az igény az idős, beteg hozzátartozók távgondozására, távfelügyeleti eszközökre és rendszerekre. Az idős emberek gyakran egyedül élnek, vagy sok időt töltenek egyedül családban élve is, amíg a  fiatalok dolgoznak, tanulnak. Hozzátartozójára azonban mindenki szeretne vigyázni. Gyakran előfordul, hogy egy krónikus és esetenként tehetetlenséggel is járó betegségben szenvedőnél egy hirtelen állapotromlás végzetes lehet a segítségnyújtás késlekedése miatt. Segélyhívó készülék segítségével meg is előzhetőek az ehhez  hasonló esetek.

Az egyszerűbb jelzőberendezések csupán egyetlen nyomógombbal rendelkeznek, amely biztosítja az átjelzést a távfelügyeletre, illetve  vannak olyan készülékek melyek beszélgetésre is használható, így felderíthető a jelzés pontos oka, esetleg a rosszullét fajtája, lehetőséget biztosít az ügyfél megnyugtatására távolról. Ezek a  készülék nagyérzékenységű (távolról is jó hangminőséget biztosító) mikrofonnal, valamint jól hallható hangszóróval rendelkeznek. Nehézséget jelent, ha pl. az idős személy rosszulléttel küzdve nem tud odamenni a készülékhez. A beltéri, helyhez kötött készülékeknél hátrány, hogy a lakásból kilépve nincs védelem, és a kültéri vészhelyzetekben nincs lehetőség a használatára. Erre az esetre kiegészítésül szolgál egy egygombos rádiófrekvenciás vészjeladó, mellyel ugyanúgy riasztást küldhet a távfelügyelet felé.

 A GPRS alapú technológiával működő berendezés, a mobil szolgáltatók hálózatán keresztül működik. Mindenhol használható, ahol mobilszolgáltató elérhető, ez gyakorlatilag országos lefedettséget jelent. A rendszer valós idejű jelzéseket küld, minden jelzés nyugtázható, mert a kapcsolat online kétirányú. A távfelügyelet 24 órában figyeli az ügyfelek jelzéseit, a diszpécserek pedig késlekedés nélkül intézkednek és értesítik a háziorvost vagy a mentőket, továbbá az ügyfél által megadott személyeket: rokont, szomszédot.

Szerző: Távfelügyelet  2012.10.12. 13:30 Szólj hozzá!

Címkék: biztonságtechnika vagyonvédelem őrmester távfelügyelet lakásriasztó

A bejegyzés trackback címe:

https://tavfelugyelet1.blog.hu/api/trackback/id/tr164834766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása